28. Slovenski dnevi knjige

S Slovenskimi dnevi knjige 2023 vas bomo popeljali v deželo čudes, v svet neskončnih možnosti, ki se odpira med platnicami knjig. Polne kovčke knjig bomo natovorili v vozilo ter se skupaj s pisateljicami in pisatelji odpravili na pot. Obiskali bomo mesta, vasi in soustvarjali literarne dogodke.

Maja in junija bomo tako potovali po partnerskih mestih festivala in odročnejših krajih, med  15. in 18. junijem pa bo naše čudežno vozilo prispelo na Vrt Društva pisateljev Slovenije, Lili Novy. Tu bo v organizaciji Pisarne Ljubljane, Unescovega mesta literature potekal tridnevni sejem knjig Sejem na zraku, skupaj z založbami, avtorji, avtoricami ter literarnimi strokovnjaki pa bomo pripravili vrsto druženj, povezanih z deželo čudes, kamor nas popeljejo knjige in moč besede.

Spremljevalni program
bo uglašen s časom, ki ga živimo in v njem že razbiramo jutrišnji dan. Poleg poetičnih zajtrkov in predstavljanja novitet založb ter literarnih branj bomo obravnavali besedo v različnih kontekstih: astrofizika, strojno pisanje, umetna inteligenca ter z njo povezano vprašanje etike in zaščite avtorskih pravic … Večere bodo poživili tudi kantavtorski nastopi.

Poleg Ljubljane in Maribora se bo festival odvijal še v Murski Soboti, Ormožu, Brežicah, Slovenskih Konjicah, Celju, Novem mestu, Škofji Loki, Kopru in Trstu.

Več na https://www.dneviknjige.si/.