Gradiva in povezave

LOGOTIP NMSB 2022

LOGO NMSB 2022

DRUŽBENA OMREŽJA

Naložite pasice za Facebook, Instagram in ostala socialna omrežja.

Pasice za Facebook

Pasice za Instagram

PLAKATI  BEREMO SKUPAJ / NMSB 2022

LETAK A4 (POLJUBEN TEKST)

Letake uporabite za najavo vaših dogodkov. Shranite PDF dokument na vaš računalnik in vnesite v ustrezno polje (okvirček) poljuben tekst. 

 

VIDEO PLAKATI

Video plakate lahko uporabite na svojih spletnih straneh ali na kanalih družbenih omrežij. Do njih lahko dostopate tudi s QR kodo.

 

 

NMSB V MEDIJIH

EVROPA BERE / EU READS

Letos se z NMSB pridružujemo evropski bralni kampanji EUReads (Evropa bere), ki povezuje že obstoječe bralne aktivnosti po vsej Evropi z namenom dviga zavesti o pomembnosti izobraževanja in pismenosti v zgodnjem otroštvu. Skupni cilj kampanje je dati vsakemu državljanu možnost postati bralec in polno sodelovati v evropski družbi. Podpis zaveze o aktivnem podpiranju prizadevanja za boljšo pismenost bo potekal 9. septembra na nacionalnem strokovnem posvetu Bralnega društva Slovenije, uradnem začetku NMSB 2019.

Skladno z enim od ciljev pobude EUReads / Evropa bere pa vas že zdaj pozivamo, da se nam pridružite pri 15 minutah branja ali glasnega branja na dan.

Gradiva:

ELINET: ANIMACIJSKI FILM O PISMENOSTI ODRASLIH

Boljša pismenost lahko spreminja življenja! Oglejte si kratko animacijo , ki vam bo pokazala, da je problem pismenosti prikrit, saj tudi v vaši ulici morda živi kdo, ki ima težave z branjem in razumevanjem besedil. Animacija je nastala v okviru projekta ELINET (http://www.eli-net.eu/).

Youtube naslov posnetka: https://youtu.be/I9EQLxwUmwY