Gradiva in povezave

LOGOTIP NMSB 2023

LOGO NMSB 2022

ARHIV 2022

DRUŽBENA OMREŽJA

Naložite pasice za Facebook, Instagram in ostala socialna omrežja.

Pasice za Facebook

Pasice za Instagram

PLAKATI  BEREMO SKUPAJ / NMSB 2022

LETAK A4 (POLJUBEN TEKST)

Letake uporabite za najavo vaših dogodkov. Shranite PDF dokument na vaš računalnik in vnesite v ustrezno polje (okvirček) poljuben tekst. 

 

VIDEO PLAKATI

Video plakate lahko uporabite na svojih spletnih straneh ali na kanalih družbenih omrežij. Do njih lahko dostopate tudi s QR kodo.

 

 

NMSB V MEDIJIH

EVROPA BERE / EU READS

Letos se z NMSB pridružujemo evropski bralni kampanji EUReads (Evropa bere), ki povezuje že obstoječe bralne aktivnosti po vsej Evropi z namenom dviga zavesti o pomembnosti izobraževanja in pismenosti v zgodnjem otroštvu. Skupni cilj kampanje je dati vsakemu državljanu možnost postati bralec in polno sodelovati v evropski družbi. Podpis zaveze o aktivnem podpiranju prizadevanja za boljšo pismenost bo potekal 9. septembra na nacionalnem strokovnem posvetu Bralnega društva Slovenije, uradnem začetku NMSB 2019.

Skladno z enim od ciljev pobude EUReads / Evropa bere pa vas že zdaj pozivamo, da se nam pridružite pri 15 minutah branja ali glasnega branja na dan.

Gradiva:

ELINET: ANIMACIJSKI FILM O PISMENOSTI ODRASLIH

Boljša pismenost lahko spreminja življenja! Oglejte si kratko animacijo , ki vam bo pokazala, da je problem pismenosti prikrit, saj tudi v vaši ulici morda živi kdo, ki ima težave z branjem in razumevanjem besedil. Animacija je nastala v okviru projekta ELINET (http://www.eli-net.eu/).

Youtube naslov posnetka: https://youtu.be/I9EQLxwUmwY