Bralni seminar Skupno branje kot temelj bralne pismenosti!

Vabljeni na celodnevni bralni seminar z naslovom Skupno branje kot temelj bralne pismenosti!, ki se bo odvijal v torek, 21. maja 2024 v Stari elektrarni, Slomškova ulica 18, 1000 Ljubljana.
Pričetek ob 10. uri.
 
Tudi letos pri KUD Sodobnost International pripravljajo celodnevni strokovni seminar na temo branja in bralne pismenosti, ki je namenjen vsem mentorjem in mentoricam branja,  vzgojiteljem, vzgojiteljicam, knjižničarjem in knjižničarkam, skratka vsem, ki ste na tak ali drugačen način vpeti v proces opismenjevanja, spodbujanja veselja do branja in dvigovanje ravni bralne pismenosti. Tudi letos bo pestro in zanimivo, pridružili se nam bodo namreč vrhunski predavatelji/-ce, ki bodo z nami delili bogata znanja in izkušnje. Prisluhnili bomo referatom dr. Igorja Sakside, dr. Barbare Pregelj, dr. Vesne Mikolič in dr. Klaudije Šterman Ivančič, za dodatno popestritev pa bodo poskrbeli belgijski ustvarjalni tandem Stefan Boonen in Melvin (avtorja odličnih del za otroke, kot so Pozor, huda babica!, Mamut, Tabor Bravo, Zadeva z Levom …) ter Katja Povše s predstavo po motivih slikanice Morje Piret Raud, ki prikazuje pomemben vidik skupnega branja. Vsak od predavateljev bo pokril različne vidike, pristope in strategije za vzpostavitev bralnih temeljev, posebej aktualno pa bo med drugim predavanje dr. Klaudije Šterman Ivančič, ki bo predstavila rezultate analize zadnje raziskave PISA.
 
Udeleženci seminarja poleg raznih praktičnih napotkov in poglobitve teoretskega znanja med odmori za kavo in kosilo dobijo tudi priložnost za neformalno izmenjavo različnih mnenj, dragocenih izkušenj in inovativnih bralno-motivacijskih pristopov, zato lepo vabljeni!
 
Kotizacija: za tiste, ki sodelujete v projektu za spodbujanje branja Naša mala knjižnica, je udeležba na seminarju brezplačna, za ostale pa kotizacija znaša 30 €, v ceno je všteto tudi kosilo (catering).
 
Udeleženci bodo ob koncu seminarja dobili potrdilo o udeležbi! Število mest je omejeno, prijave prek prijavnega obrazca na povezavi: https://forms.gle/8D3W5eyrqihzEMYX6