Odprtje knjižnih kotičkov v Supernovah v Kranju in Kamniku

Kultura branja in ljubezen do knjige sta več kot le hobija; sta temeljna stebra razvoja naše družbe in način za negovanje družbene odgovornosti. Branje ni le izpopolnjevanje jezikovnih veščin, temveč odpira vrata razumevanja različnosti, spodbuja kritično razmišljanje in krepi našo povezanost. Tega se zavedajo tudi v Supernovi Kranj in Kamnik, ki so sprejeli izziv, da soustvarijo okolje, kjer se besede širijo kot semena znanja, kreativnosti in empatije. Kot pravijo, vstopajo v svet, kjer se besede prelivajo v čarobne zgodbe in kjer ideje postanejo mostovi med ljudmi.

To so storili z vzpostavitvijo knjigobežnice, za katero so bralni kotiček, sestavljen iz knjižne omare za izmenjevanje knjig in bralnega stola, izdelali dijaki 4. letnika škofjeloške srednje lesarske šole (Oskar Dolšak, Anže Keržan, Ožbej Kavčič in Aleksander Kožuh) v sklopu dijaškega podjetja AO WOOD DESIGN pod mentorstvom Petra Kurnika, učitelja strokovno teoretičnih predmetov. Sodelovala sta tudi somentorja, učitelja praktičnega pouka, Klemen Mezeg in Jože Gregorc. Dijaki so imeli dva tedna praktičnega pouka, kjer so razvijali prototipe, najprej s pomočjo maket, potem pa tudi v naravni velikosti.

S postavitvijo knjigobežnic se je podjetje Supernova zavezalo, da bo spodbujalo kulturo branja med vsemi generacijami, saj verjamejo, da so knjige most do boljšega jutri. Da pa prostor, kjer knjigobežnica stoji, ne bo prepuščen sam sebi, bodo na njem pripravljaji tudi predstavitve avtorjev, knjig, pravljične urice in podobne, z branjem in knjigami povezane dogodke.

Koledar predstavitev slovenskih avtorjev lahko spremljate tukaj:

– KRANJ: https://www.supernova-kranj.si/novica/knjizni-koticek-v-supernovi/

– KAMNIK: https://www.supernova-kamnik.si/novica/knjizni-koticek-v-supernovi/

ali pa dogodke poiščete v našem dogodkovniku.

Vabijo nas, da se jim pridružimo in da skupaj oblikujemo prihodnost, kjer bodo knjige in branje neizbrisna sled modrosti in sočutja. Kultivirajmo ljubezen do besed, da bomo skupaj gradili boljši svet za nas in prihodnje generacije.