Plakat Beremo skupaj prejel nagrado Outstanding

Plakat projekta Beremo skupaj, ki ga je oblikoval študent Akademije z likovno umetnost v Ljubljani Erik Contreras Mencinger, je v sklopu tekmovanja Outstanding, ki nagrajuje izstopajoče kreativne rešitve v zunanjem oglaševanju, v kategorij Obveščanje in ozaveščanje – plakati, prejel nagrado Oustanding 2022.  

Projekt Beremo skupaj je del nacionalnega meseca skupnega branja, ki krepi prepoznavanje pomena bralne pismenosti in bralne kulture na nacionalni ravni. V letu 2022 je potekal od 8. septembra do 9. oktobra, posebno pozornost pa je namenjal branju in gibanju.

Organizatorji projekta so k soustvarjanju likovne podobe povabili študente Akademije za likovno umetnost in oblikovanje – Oddelek za oblikovanje vizualnih komunikacij (smeri: Fotografija, Grafično oblikovanje in Ilustracija). Vse likovne rešitve študentov (28) so bile predstavljene na študentski semestrski razstavi Odprta akademija: ALUO razstava 2022. Tri izmed prejetih rešitev so bile nagrajene in predstavljene širši javnosti v obliki plakatov na plaktnih mestih Europlakata. po vsej Sloveniji.

Ena izmed nagrajenih podob je bila tudi rešitev , ki jo je pod mentorstvom Emine Djukić ustvaril  Erik Contreras Mencinger, študent ALUO, oddelek oblikovanje vizualnih komunikacij, smer fotografija. Nagrado sta 26. januarja 2023 na slavnostni podelitvi prevzela avtor nagrajenega plakata Erik Contreras Mencinger in predstavnica Društva Bralna značka Slovenije – ZPMS Manca Perko,  prireditve sta se udeležili tudi avtorjeva mentorica na ALUO Emina Dukić, in Tjaša Urankar, JAKRS, ki sofinancira promocijsko akcijo Nacionalnega meseca skupnega branja Beremo skupaj.

 

Vir: Društvo bralna značka Slovenije – ZPMS